Plague Inc


Aš niekada nebuvau ir greičiausiai netapsiu gamer‘e – dauguma žaidimų man gan greit atsibosta ir neužsikabinu jų žaisti. Bet žinot, priešingybės traukia, ir susiėjau su vaikinu, sergančiu lengva gaminim‘o forma. Ir tada sužinojau apie Plague Inc – jo manymo žaidimu, kurį kaip mikrobiologė tikrai turėčiau žaisti :D

Plague Inc – strateginis žaidimas, kurio tikslas užkrėsti ir nužudyti visus pasaulio gyventojus. Tampi juoduoju mikrobiologu :D Pradėjau žaisti ir visai patiko: žaidimo strategiją reikia kurti pasitelkiant tam tikras biologines žinias, kurios padėtų tavo patogenui (užkratui) plisti ir likti nepastebėtam kaip įmanoma ilgesnį laiką. Gilios biologinės žinios nėra būtinos, užtenka logiškai pamąstyti, kokios savybės padėtų mažajam patogenui užkariauti pasaulį.


Žaidimas pradedamas nuo lengviausio patogeno – bakterijos. Kad atsirakintų kitas užkratas, žaidimą reikia pereiti bent „Normal“ lygiu. Tačiau atsirakinusi naują užkratą, nepatingiu ir praeinu lengviausiu lygiu, kad geriau suprasčiau, kokias savybes užkratas gali įgyti.


Šis žaidimas puikus įrankis pasimokyti kaip veikia ir mutuoja kenksmingi mikroorganizmai bei suprasti kaip ir kur lengviausiai jie paplinta. 


Reikia pasirinkit pirmąją šalį, kurią užkrėsite. Rinktis reikia apmąstytai: didelė ir tanki populiacija - geriausias pasirinkimas.


Retkarčiais pasirodo oranžiniai burbulai - papildomi DNR taškai. Jų reikia nepražiopsoti.





Už DNR taškus tobulinimas patogenas - jo paplitimo būdai, suteikiami simptomai ir mikrobo fiziologinės savybės. Tai padės greičiau patogenui plisti ir tapti atsparesniam aplinkos poveikiams. Simptomus reikia strateguoti - atsiminkite, svarbu ne tik užkrėsti visą pasaulį, bet ir kaip įmanoma ilgiau likti nepastebėtam, kad sunkiau būtų rastas gydymas jam.


Užkrėtus naują šalį, atsiranda raudonas burbulas. Juos taip pat reikia rinkti - gaunami papildomi DNR taškai.


Užkratas plinta ne tik žeme, bet ir vandeniu bei oru - laivai ir lėktuvai su užsikrėtusiais keleiviais žymimi raudonai.


Galima stebėti kiek pasaulio šalių jau užkrėsta ir kiek dar liko sveikų.


O ne!!!! Užsikrėtė ir Lietuva :(


Anksčiau ar vėliau gydymas ligai vis dėlto atrandamas. Reikia dar įtempčiau galvoti, ką būtų galima padaryti, kad liga taptų sunkiau gydoma ir užkratas išplistų greičiau.



Na štai, užsikrėtė jau ir visas pasaulis, tačiau... Gydymas 100% atrastas... Negali visada sektis...



Bet kartais ir pavyksta :D

Ar tarp mano skaitytojų yra žaidžiančių? O gal kas susidomės ir išbandys? Parašykit, kaip sekas :)

chekas

P.S. All foreign readers are now able to translate a blog with a button on the right side of the blog :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą