Populiariausi įrašai

https://fi.pinterest.com/pin/280067670553658779/?autologin=true

Su praėjusiomis šventėmis :) po trumpos pertraukos, sėkmingų atsiskaitymų, grįžtu prie blog'o rašymo ir tikiuosi, kad būsima sesija neprivers jo vėl nustumti į šoną...

Jau greitai švęsime Naujus metus, todėl šiame įraše pristatysiu 10 populiariausių blog'o įrašų. O artėjančio blog'o 2-ojo gimtadienio proga laukite šiokių tokių naujovių.
 
10.  Angliavandeniai

Tai pagrindinis daugumos mikroorganizmų energijos šaltinis, todėl nenuostabu, kad įrašas apie angliavandenius patenka į top 10. 

9. Mokslo naujienos: sintetinis mikrobas 

Sintetinis mikrobas - išties įdomi mokslo naujiena. Jei nepamenate ar praleidote, tai šis mikrobas turi mažiausią genomą, sudarytą tik iš išgyvenimui būtinų genų.

8. Atopinis dermatitas 

Asmeniškiausias iš visų "Asmeninio" skyrelio įrašų, kurį emociškai buvo sunkiausia rašyti. Ačiū už visus Jūsų komentarus ir laiškelius, kurių po šio įrašo paskelbimo sulaukiau rekordiškai daug.

7. Kompleksiniai baltymai. Steroidai 

Šio įrašo populiarumą greičiausiai lemia žodis "steroidai" :D ar aš klystu?

6. Ląstelės sienelė 

Bakterinės ląstelės struktūra išties įdomi, dažnai apsprendžianti mikroorganizmų atsparumą įvairiems poveikiams ir medžiagoms, tarp kurių ir antibiotikai.

5. Bakterijos

Visiškai nestebina, kad mikrobiologijos temos blog'e į top 10 patenka įrašas apie bakterijas. 

4. Rūgštys, bazės, druskos. pH rodiklis 

Kuo skiriasi rūgštis nuo bazės? Kas gi yra tas pH rodiklis? Gal dėl šių priežasčių šis įrašas atsidūrė tarp top 5 įrašų.

3. Glikokaliksas

Ilgą laiką buvęs populiariausiu įrašu, šiuo metu jis yra trečioje vietoje. Lieku tos pačios nuomonės, kad šio įrašo populiarumą lemia tai, jog įraše paminėtas ir dažnai žmones kankinantis kariesas.

2. Įdomioji biologija. PGR 

Vienas iš pagrindinių molekulinių laboratorijose naudojamų metodų. Tai metodas, leidžiantis pagausinti tam tikrą DNR molekulės fragmentą.

1. Plazminė membrana

Ši ląstelės dalis yra viena svarbiausių ląstelėje. Ji reguliuoja medžiagų apykaitą tarp ląstelės ir jos išorės. Be to, ląstelėms, kurios neturi sienelės, plazminė membrana padeda palaikyti formą 

Šiam kartui tiek. Susitiksime jau Naujaisiais metais su įprastu blog'o turiniu.

Iki kito susitikimo :)

chekas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą